Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Pails
Conische pails

Onder pails wordt verstaan alle blikverpakkingen met een inhoudsmaat van 10 liter t/m 30 liter. Daarbinnen is het onderscheid te maken tussen de verschillende diameters, waarvan diameter 286 mm, 305 mm en 328 mm de meest voorkomende zijn. De hoogte van de pail in combinatie met de diameter bepalen de inhoudsmaat van de verpakking. Alle pails zijn vervaardigd uit vertind plaatstaal. Pails hebben door hun grote inhoudsmaat altijd een hengsel en zijn conisch van vorm.

Specificaties

Pails zijn in 3 diameters te leveren:

Pails diameter 286 mm

 • Inhoud 11 L - 28 L
 • Inwendige coating mogelijk
 • Met hengsel
 • Offset (en in de nabije toekomst) digitaal drukken
 • UN Y Vloeistof- of Solids keur
 • of RID/ADR keur
 • Sluiting machinaal (lipdeksel) of handmatig (deksel/spanring)

Pails diameter 305 mm

 • Inhoud 15 L - 28 L
 • Inwendige coating mogelijk
 • Met hengsel
 • Offset drukken
 • UN Y Vloeistof keur
 • Sluiting machinaal (lipdeksel) of handmatig (deksel/spanring)

Pails diameter 328 mm

 • Inhoud 22 L - 32 L
 • Inwendige coating mogelijk
 • Met 2 handvaten aan de romp
 • Offset drukken
 • UN Y Vloeistof keur
 • Sluiting handmatig (deksel/spanring)

Sluitingen

Lipdeksel
Lipdeksel

Deksel met spanring
Deksel met spanring

Machinaal sluitende deksels worden met behulp van een pneumatisch sluitapparaat op het blik bevestigd. Handmatig te sluiten pails worden gesloten met een deksel en een spanring. Bij het afvullen op grotere snelheden in grotere aantallen is dit logistiek niet de meest optimale oplossing. Het machinale sluiten (ook goedkoper door het ontbreken van een onderdeel, namelijk de spanring) kan dan met veel hogere snelheden gebeuren.

Voor de eindgebruiker is een lipdeksel een lastiger te openen variant. Elk lipje moeten worden omgebogen om het deksel van de pail af te krijgen. Het luchtdicht hersluiten is bij een deksel/spanring combinatie wel mogelijk en bij een lipdeksel niet. De afvulsnelheid en het type gebruikersmarkt bepaalt de keuze voor het type sluiting.

Zowel de handmatig te sluiten deksel/spanring combinatie als het lipdeksel zijn te verkrijgen in zwaardere en minder zware UN of Rid/Adr keuren. Zowel voor vaste als vloeibare vulgoederen en voor het daaruit voortvloeiende UN keur, hebben wij de juiste oplossing. In het deksel kan additioneel een vulgatopening opgenomen zijn.

Pail 2.0 voor sneller openen en sluiten

Spanring met veer
Spanring met veer

Verkoop en marketing hebben als voornaamste doelstelling: een zo gebruikersvriendelijke sluiting: snel te openen en ook weer te hersluiten. Supply chain wenst een automatisch en snel te sluiten deksel. Iedereen weet dat deze twee wensen tot nog toe niet te verenigen zijn.

Wij hebben na lang zoeken en experimenteren de ideale oplossing gevonden. Door middel van een aandrukplaat, kan een deksel/spanring op de verpakking gesloten worden, zonder de spanring te openen. Een kleine veer in de spanring heeft deze revolutionaire oplossing mogelijk gemaakt.

Dat nu zowel verkoop/marketing als de supply chain een ideale verpakking heeft, is dusdanig revolutionair dat er een nieuwe generatie pails is ontstaan: Pail 2.0. De deksel en spanring sluiting, kunnen na openen met de hand weer hersloten worden, ideaal voor tinting dus.
Lees meer...

Transport en opslag

Wanneer de blikverpakkingen leeg zijn, kunnen deze perfect in elkaar gestapeld worden en velen op één pallet worden gesteld. Sommige hebben in de romp een voorn waarop de lege verfbussen en in elkaar gestapeld worden. De blikken zijn hierdoor gemakkelijk van de stapel af te halen. Het genereert tevens de stevigheid in de body. Door de grote inhoudsmaat hebben de pails altijd een hengsel, waarmee ze gemakkelijk getild kunnen worden.

Ledigen

Het grote voordeel van de conische vorm is dat de verpakking volledig, snel en gemakkelijk is leeg te maken. Het vulgoed kan perfect uit bijvoorbeeld verfblikken lopen. Dat betekent dat de eindgebruiker meer vierkante meters met uw vulgoed kan verwerken en er blijft minder vulgoed in een lege verpakking achter. Het chemisch afval wordt daarmee tot een minimum beperkt. Een milieuvriendelijke oplossing dus. De pails hebben een afneembaar deksel, welke handmatig (al dan niet met een spanring) of machinaal (met een lipdeksel of deksel met voorgemonteerde ring) gesloten kan worden.

Coating

De pails zijn standaard leverbaar in zowel inwendig blank als inwendig gecoat. Standaard kunnen wij een uitwendig blanke of witte romp leveren.

Door de UN keur zijn deze blik verpakkingen bij uitstek geschikt voor het vervoer van verven en lakken die onder de Wet vervoer gevaarlijke stoffen vallen. Industriële lakken, marine coatings en chemicaliën worden veelal afgevuld in deze UN gekeurde blikverpakkingen. Door het afneembare deksel en de grote opening, is de pail ook voor het mengen van verschillende componenten, een optimale verpakking.

Door de grote opening aan de bovenzijde kan er ook prima gewerkt worden met een roller of pomp, direct uit het verfblik.

Het terras van het deksel heeft een verdiepte vorm, waardoor de afgevulde blikken verpakkingen stabiel stapelen op een pallet.

Voor het kleurmengsysteem is het gemakkelijk openen en sluiten van verpakkingen een vereiste. De pails met een machinaal gesloten deksel kunnen alleen hiervoor worden ingezet, wanneer er een vulgatopening is voorbereid in het deksel.

Bedrukken

Bedrukken
Pails bedrukken

Het bedrukken in kleinere aantallen met behulp van digitaal drukken, is momenteel ook mogelijk bij bepaalde type pails. Verdere informatie vindt u op de pagina over de Hildering Colour Can. Uiteraard zijn alle types door middel van offset printen te bedrukken.

Bescherming blik buitenzijde kan ook bij deze blikverpakkingen gerealiseerd worden door een Protact® gelamineerde beschermlaag, dan wel door een goud aflak te gebruiken.

Brochure Pails 2.0

Productbrochure Pails 2.0

Download brochure

Productbrochure vloeistofpails

Roestbescherming

Protact

Inwendige coating

Inwendige coating
Pails en verfemmers tot 32 L ≡ Hildering Packaging