Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Felsblikken
Machinaal sluitbare felsblikken

Felsblikken worden geleverd met een naar buiten toe gekraalde rand. Het uiteinde van de romp wordt samen met het los mee geleverde deksel (of bodem) gefelst en daarmee worden de felsblikken gesloten. Het los mee geleverde deel, kan een vlak deksel zijn, een foliedeksel of juist de bodem. De deksels kunnen vlak zijn, met een voorn erin, of met een easy opening (waarbij het lipje omhoog moet worden getrokken om het deksels te verwijderen).

Het voordeel van gefelste blik verpakkingen ontstaat doordat de verpakking machinaal wordt afgesloten. Daardoor is de inhoud beschermd tegen invloeden van buitenaf, licht of lucht. Dankzij de grote opening en omdat er geen ring binnen in de verpakking is, is deze verpakking zeer goed te legen. Nadeel is wel dat er een machine benodigd is om het deksel te kunnen monteren.

Felsblikken
Diverse felsblikken

Omdat hersluiten voor sommige vulgoederen van belang is, kunnen we ook een kunststof kap leveren, die over de diameter van het blik wordt gelegd. Als enige sluiting is deze kunststofsluiting geen vervoersbestendige sluiting. Hiervoor is echt het aangebrachte felsdeksel benodigd. De binnenzijde van de felsblikken kan gecoat worden (FDA approved) en de buitenzijde kan bedrukt worden (middels offset bedrukking).

Felsblikken worden van oudsher afgevuld in de zadenmarkt en de (melk)poedermarkt. De uitstekende luchtdichtheid van deze blikverpakking heeft er voor gezorgd dat de felsblikken tegenwoordig zeer breed ingezet worden. Zo worden automotive producten, dun vloeibare chemische producten en luchtgevoelige producten verpakt in felsblikken, maar ook geschenkartikelen, zoals golfballetjes en natuurlijk tennisballen. De inhoudsmaat begint bij 125 ml en loopt op tot circa 5 liter.

Assortiment

De inhoudsmaat van felsblikken wordt bepaald door de diameter in combinatie met de hoogte. De diameter is vaak bepalend. Hieronder zijn de meest standaard afmetingen weergegeven.

Diameter Min. hoogte Max. hoogte
73 mm 61 mm (200 ml) 140 mm (500 ml)
99 mm 47,5 mm (250 ml) 241,5 mm (2 liter)
153 mm 157 mm (2,5 liter) 280 mm (5 liter)

Andere diameters zijn 52 mm, 56 mm, 65 mm.

De romp van felsblikken kan aan de onderzijde necked in zijn waardoor felsblikken stapelbaar zijn.

Felsblikken easy opening
Easy opening felsdeksel
Felsblikken aluminium seal
Aluminium seal foliedeksel

Download brochure

Productbrochure felsblikken

Sluitingen

Blikverpakkingen met felssluiting tot 5 L ≡ Hildering Packaging